søndag 14. februar 2010

Og alle hjerter gleder seg :)


I dag er det St. Valentine's Day, eller Alle Hjerters Dag som den også blir kalt. Dette er en årlig markering/feriring av kjærligheten, hvor man sender en liten oppmerksomhet til sin utkårede for å vise sin hengivenhet. Men historien bak denne dagen er ikke så enkel å få tak på, for den kommer i mange versjoner. Den kristne feiringen av dagen skal ha røtter i romersk feiring av gudinnen for kvinner og ekteskap (Juno) 14.februar, og videre starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar. Da kristendommen ble dominerende i Europa, ble slike gamle festivaler, som Lupercaliafestivalen, omdøpt og gitt navn etter tidlige kristne martyrer. Og i år 496 e.Kr. erklærte pave Gelasius at 14. februar skulle være en kristen festdag for den romerske martyren St.Valentine, som levde i det 3. århundret. Men hvem var denne mystiske St.Valentine? Det strides de lærde om, for det viser seg at det levde minst tre helgener ved navn Valentine i det 3. århundret og forbausende nok alle tre skal ha lidd martyrdøden den 14. februar.

Uansett opphav er dette blitt en dag i kjærlighetens tegn. Tradisjonen med skriftlige valentines startet ca i år 1400. Det eldste valentinekortet som er funnet er fra begynnelsen av 1400-tallet og befinner seg på British Museum. I Skandinavia er det først de senere år at dagen har blitt viet oppmerksomhet. Dagen da du kan sende kort til den du beundrer i all hemmelighet og signere med "din Valentin". Sjokolade hører også med ;) Se også min valentininspirerte utgave av CocoChic.


I dag er det også morsdag! Andre søndag i februar hvert år er dagen for å feire og gi litt ekstra oppmerksomhet til mamma :) Skulle gjerne vært hjemme og servert frokost på senga til mamsen min i dag, for hun er den nydeligste, snilleste, klokeste og beste mammaen i hele verden for meg. Og jeg er utrolig stolt og takknemmelig for at hun er min! ♥ ♥ ♥
Gratulerer med morsdagen, mamma Mia :)

Skulle ikke stå på antall begivenheter i dag... hehe ;) I tillegg er det nemlig fastelavnssøndag! Da pynter man fastelavnsris med fjær og serverer fastelavnsboller :) Sikkert mange oppskrifter på det; noen bruker hveteboller, andre vannbakkels. Felles er at de er delt i to med krem i midten :)








HA EN NYDELIG SØNDAG I KJÆRLIGHETENS TEGN! ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...