mandag 26. juli 2010

{Riga - Jurmala - Stockholm}

 
Åjåj, nå er det altfor lenge siden jeg har oppdatert bloggen! Men det har sin grunn: Jeg har vært på ferie i 2 uker :) Ettersom det trådløse nettet ikke ville fungere særlig ofte, og at ledninga til veggen var ca en halv meter lang, ble det bare tungvindt å skrive her. Men nå er jeg hjemme i vakre og sommerlige nord :) Perfekt timing for hjemkomsten, for nå skinner sola og vi har 24 deilige grader i skyggen! Hurra!

Turen har vært kjempeflott! Vi tok toget til Stockholm og deretter båt til Riga. Latvias hovedstad er en flott by med sine parker og tårn. Hadde ca 33 grader og stekende sol hver dag! Helt utrolig. Da vi ankom hotellet, hadde vi blitt oppgradert til suite for samme prisen! Dere aaaner ikke! Vakkert, vakkert herskapshus og vi bodde som kongelige. Fire meter under taket, gamle møbler, høye vinduer med utsikt over en park og lekre farger. Helt vidunderlig! Anbefales! Sentralt var det også :) Skal skrive mer om det senere, for husets historie fascinerte meg :) I Riga er det billig å bo og billig å spise, men det er ikke dit man reiser for å shoppe. I allefall ikke klær. Generelt var det et kaos av farger og mønstre i kombinasjoner som var helt ville. Og folk kombinerte det merkeligste. Butikkpersonale virket generelt småsure og uengasjerte, og de færreste hilste. Selvfølgelig var der noen gledelige unntak :) Men servicen på hotell og utesteder var helt topp! Smilende og hjelpsomme :)

Etter 5 dager i Riga, sjekket vi ut og tok toget ca 30 minutter ut av byen, til baltikums riviera; Jurmala. Togturen kostet 9 kr pr. pers! Genialt :) Der hadde jeg fått tak i et rom etter mye om og men, for det er høysesong nå, og alt var fullbooket. Og for en kontrast det ble... En gammel kåk av et hus med skittent teppegulv på rommet og badet var så ekkelt. I Norge hadde det blitt stengt på dagen! Men sengtøyet var rent og vi tok ei av to netter der. Samme kveld kom vi tilfeldigvis til en uterestaurant med fantatsisk livemusikk. Utrolig dyktig trio som spilte gamle gode rockelåter :) Vi var nesten alene der blant 300 bord. Og vi fikk flere glass gratis drikke :) Ei bestemor i storform heiv seg rund og danset helt sinnsykt sammen med barnebarna foran scenen, så vi fikk oss en god latter :) Dama var jo helt hyper! hehe.

Jurmala har 33 km sandstrand! Der nøt jeg 3 late dager med ei god bok og litt bading :) Vannet var ganske kaldt til å begynne med og de hvite bølgene slo inn første dagen. Jeg tenkte at her blir det i allefall ikke bading! Men etter å ha vasset litt ble det bedre og bedre og tilslutt var hele kroppen i vannet :) Det var langgrundt, så det egnet seg ikke for svømming, men ideelt for de med barn :)

På retur unnet vi oss et par overnattinger i Stockholm :) Elsker den byen!! Vakker by, vakket språk, vakre mennesker! Stockholm i mitt hjärta <3

Var virkelig deilig å komme seg ut en tur og se noe annet etter ukesvis med regn her nord. Spennende å se andre land og kulturer, og endelig greier jeg å plassere rett by i rett land i Baltikum... hehe! Riga=Latvia, Vilnius=Litauen og Tallinn=Estland :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...