søndag 20. mai 2012

Kongeuke!

De som kjenner meg vet at jeg er over gjennomsnittet interessert i kongehusene og Eurovison Song Contest, derfor blir dete ei fabelaktig fin uke! Når det i tillegg melder sol og sommertemperaturer hele uka OG jeg får min bachelorgrad, så kan det jo knapt bli bedre ;)

Men vi starter med kongelige nyheter og nå er det tid for barndåp. På tirsdag døpes kronprinsessse Victorias og prins Daniels lille prinsesse, Estelle Silvia Ewa Mary :) Hun er Sveriges fremtidige dronning og første baby i familien i denne generasjonen. Stor stas! Begivenheten har fått stor medieoppmerksomhet og bildene av den lille familien er til å smelte av. Det færre vet er at det er kongelig barndåp i dag også, i vårt naboland Danmark. Prins Joachim og prinsesse Maries datter døpes nå, og navnet har vært hemmelig fram til dette øyeblikk: Athena Marguerite Francoise Marie.
Både Sverige og Danmark har beholdt tradisjonen med fire navn på deres kongelige. I Danmark har det kommet mange barn de siste årene og navn er gøy, derfor må vi ha den store oversikten ;) Den franske innflytelsen er tydelig i navnevalgene og de har brukt navn fra begge foreldrenes familier. 

Frederik og Mary:
Prins Christian Valdemar Henri John.
Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe
Prins Vincent Frederik Minik Alexander
Prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda
 
Joachim og Alexandra:
Prins Nikolai William Alexander Frederik
Prins Felix Henrik Valdemar Christian
 
Joachim og Marie:
Prins Henrik Carl Joachim Alain
Prinsesse Athena Marguerite Francoise Marie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...